Булгур деген не? Әзірлеу тәсілі

Без названия (1).jpg

Ол бізге таяу шығыс асүйінен келді. Булгур – табулдан жасалған ең танымал тағам, әлемнің барлық бұрыштарында бұл тағам түрі пайдалы есептелінеді. Булгур бидай дәндерін тазалау, буландыру және ұсақтау жолымен алынады. Мұндай өңдеу нәтижесінде астық ақуыздың, темірдің және калийдің жоғары мөлшерін сақтай отырып, өзінің пайдалы қасиеттерін жоғалтпайды.

Бұл жарма "калибром" кускустан үлкен, сондықтан ол ұзағырақ дайындалады. Bulgur тағамдық талшықтарға бай, сондықтан әсіресе диеталық мәзір үшін ұсынылады.

Қалай дайындау керек?

Булгурды қайнату: жуылған астықты 1:2 қатынасында суық сумен құйып, қақпақтың астында әлсіз отта 20 минутқа қалдырыңыз. Ал ұсақ жарманы 40-60 минут ыстық су құйып қалдырсаңыз болады.

Булгурдың көмегімен палау дайындауға болады (әсіресе, оны вегетариандық етіп жасаса) немесе жарманы тойымды және пайдалы гарнир ретінде пайдалануға болады.

Мүмкін сізді қызықтыратын тақырыптар:

  • Еріншек варениктер рецепті
  • Пита қосылған Таяу Шығыс салаты
  • Апельсин балмұздағы
  • Лотаринг көмеші
  • Баку пахлавасы
  • Ақпарат

    • Oinet.kz ақпарат агенттігін есепке қою туралы № 16379-ИА куәлігі 06.03.2017 жылы Байланыс, ақпараттандыру және бұқаралық ақпарат құралдары саласындағы мемлекеттік бақылау комитетінен берілді.

    Әлеуметтік желілер

  • Яндекс.Метрика