Кускус деген не? Әзірлеу тәсілі

kus-kus-krupa.jpg

Кускус негізінен дәнді-дақылдарға жатпайды. Бұл ұнтақ жармасы мен паста түрлерінің арасындағы дәндер, бидай ұнынан жасалған "дәндер". Кускустың калориясы манкадан әлдеқайда төмен, гликемиялық индексі де айтарлықтай төмен. Бірақ В тобының витаминдері, мыс, калий, темір және фосфор айтарлықтай көп.

Кускус қандағы қант мөлшерін көтермейді, сондықтан бұл таңғы ас үшін тамаша таңдау. Сонымен қатар, бейтарап дәм мен нәзік консистенция оны гарнирлерде де, кондитерлік өнімдерде де пайдалануға мүмкіндік береді. Мысалы, ірімшік, май және дәмдеуіштер бар кускус - өте бай және қоректік негізгі тағам. Джем мен жемістермен бірдей жарма - тамаша десерт бола алады. Балмұздаққа кускус қосу да оны ерекше дәмді етеді. Кілегей-бидай дәмді балмұздақ сізді таң қалдырады.

Қалай дайындау керек?

Кускус дайындаудың негізгі тәсілі: қайнаған су, қайнаған сүт немесе қайнаған су және өсімдік майы қоспасын құйып, 10 минутқа қалдырыңыз. Қалған ингредиенттер дәміне қарай және таңдалған рецептке байланысты қосылады.

Мүмкін сізді қызықтыратын тақырыптар:

  • Еріншек варениктер рецепті
  • Пита қосылған Таяу Шығыс салаты
  • Апельсин балмұздағы
  • Лотаринг көмеші
  • Баку пахлавасы
  • Ақпарат

    • Oinet.kz ақпарат агенттігін есепке қою туралы № 16379-ИА куәлігі 06.03.2017 жылы Байланыс, ақпараттандыру және бұқаралық ақпарат құралдары саласындағы мемлекеттік бақылау комитетінен берілді.

    Әлеуметтік желілер

  • Яндекс.Метрика