Пицца дайындау
22-08-2020
Керек заттар:
Сүт (шикі) – 1 литр
Жұмыртқа – 2 бас
Шекер – 2 ас қасық
Ұн – 250 гр
Сұйық май – 4 - 5 ас қасық
Тұз – шай қасық ұшымен
Сода – жарты шай қасық
Сары май (слив. масло) – піскен құймақтың арасына жағып отыру үшін.
Дайындау әдісі:
▪ Шикі сүтті отқа қойып аздап жылытып алыңыз.
▪ Жұмыртқаны, шекерді, тұзды, соданы салып бөлек ыдысқа әбден араластырып алыңыз.
▪ Сүтке, жұмыртқа, ұн, сұйық майды құйып және араластырыңыз.
▪ Дайын болған сұйықтықты 10 минуттай қалдырыңыз.
▪ Табаны қыздырып ожаумен шетінен құйып пісіре беруге болады.
▪ Әр құймақ арасына жұқалап сары май жағып отырыңыз.
Ескерту: Таба құймаққа арналған немесе бауырсақ пісіріп жүрген таба болса құба - құп. Олай болмаған жағдайда асты жабысуы мүмкін.
1 литр сүттен орташа табамен өлшегенде 30 - 35 құймақ шығуы мүмкін.