Ұлттық тағам - Жент

Screenshot_9.jpg

Жент — халқымыздың ұлттық тағамы. Бұны әр өңір әртүрлі етіп жасайды. Бүгінгі сіздерге көрсететін түрі — ең жеңіл түрі. 

Құрамы:

Талқан — 4 стақан

Мейіз — 100 гр.

жаңғак — 100 гр.

Қоюлатылған сүт (сгущенка) — 1 баночка

Сары май — 100 гр.

Дайындалуы: 

Алдымен, мейізді 5 — 10 минут жылы суға салып жібітіп, кептіріп аламыз. Талқанды ыдысқа салып, үстіне ұсақтап туралған мейіз бен жаңғақты саламыз.

Қоюлатылған сүттің жартысын құйып, араластырамыз. Қоюлатылған тәтті сүттің түр — түрі болғандықтан, қалған бөлігін аз-аздан құйып отырамыз. Жентті алақанымызға салып, қатты қысқанда пішінін жоғалтпай, үстап тұратындай болу керек. Соңынан жұмсарған май салып, өзіңіз қалаған пішінде жасасаңыз болады. 

Астарыңыз дәмді болсын!

Мүмкін сізді қызықтыратын тақырыптар:

  • Таңғы асқа – алма
  • Сыр қосылған макарон әзірлеу
  • Асқабақ ботқасы
  • Печеньеден жасалатын тәтті шұжық рецепті
  • Кептірілген жемістермен палау әзірлеу
  • Ақпарат

    • Oinet.kz ақпарат агенттігін есепке қою туралы № 16379-ИА куәлігі 06.03.2017 жылы Байланыс, ақпараттандыру және бұқаралық ақпарат құралдары саласындағы мемлекеттік бақылау комитетінен берілді.

    Әлеуметтік желілер

  • Яндекс.Метрика