Сүйегіңізді қатайтатын тағамдар!
16-01-2021
Ет айдағыш арқылы 1/2 стақан мейіз, 1 стақан жаңғақ, 1/2 стақан бадам (өте жақсы самырсын жаңғағын қосуға да болады), 2 лимон қабығын өткізіңіз. Лимонның өзінің сығындысын қояпаға, ал қабығын ет айдағыш арқылы бөлек өткізіңіз. Содан кейін 1/2 кесе өрік және 150 г бал қосыңыз.
1-2 күн қараңғы жерде сақтап қойыңыз. Тұтынылған сәттен бастап қоспа тоңазытқышта сақталады. Ересектерге күніне 3 рет 1 ас қасығымен, балаларға үш жастан бастап 1 шай қасықтан күніне 2 рет жеуге болады.
Қажетті заттар: 200 г өрік, 200 г қара өрік, 200 г інжір, 200 г жаңғақ, 200 г мейіз, 200 г бал, 1 лимон, 50 мл коньяк.
Құрғақ жемістер мен лимон қабығын ет айдағыш арқылы өткізіп, бал мен коньяк қоспасын құйыңыз. Банкіге салып, тоңазытқышта сақтаңыз.
Тамақ алдында 1 ас қасықтан ішіңіз.
Деніңіз сау, асыңыз дәмді болсын!