Апельсин балмұздағы

Oinet.kz 06-11-2019 1114

Апельсин балмұздағы.jpg

Құрамы:

- 2 ст 500 мл қаймағы алынбаған сүт;

- 1 ст 250 мл майлы кілегей;

- 1 апельсиннің үгітілген қабығы;

- 6 жұмыртқаның сары уызы;

- 3/4 ст 155 мг қант;

- 5 ст 1,25л я болмаса 8 порция.

Дайындалуы:

- Кастрөлде орташа отта сүт, кілегей, апельсин қабығын араластыра отырып, қайнатады. Кастрөлді оттан түсіреді.

- Үлкен тостағанда жұмыртқаның сарысына қант қосын 3 минут езеді. Үнемі араластыра отырып, үстінен ыстық сүт қоспасын абайлап құяды. Алынған қоспаны сол кастрөлге қайта салып, баяу-орташа отта ағаш қасықпен қоспа қойылғанша үздіксіз 5-6 минут араластырады. Қоспаны қайнатпау керек. Бірден оттан түсіріп, ұсақ сүзгіден өткізіп, тостағанға құяды. Бөлме температурасында суытып, сосын қақпағын жабады да, 3 сағатқа немесе 1 тәулікке тоңазатқышқа салып қояды. 

- Қоспаны балмұздақ дайындайтын ыдысқа салады да, өндірушінің нұсқаулығына сәйкес қалдырады. Балмұздақты жұмсақ күйде ұсынуға болады не ыдысқа салып, 3 сағатқа я 2 тәулікке дейін тоңазытқышқа салып қатыруға болады.  

Лотаринг көмеші
Пита қосылған Таяу Шығыс салаты
Сәйкес тақырыптар
Көтерілу