Апельсин балмұздағы

Апельсин балмұздағы.jpg

Құрамы:

- 2 ст 500 мл қаймағы алынбаған сүт;

- 1 ст 250 мл майлы кілегей;

- 1 апельсиннің үгітілген қабығы;

- 6 жұмыртқаның сары уызы;

- 3/4 ст 155 мг қант;

- 5 ст 1,25л я болмаса 8 порция.

Дайындалуы:

- Кастрөлде орташа отта сүт, кілегей, апельсин қабығын араластыра отырып, қайнатады. Кастрөлді оттан түсіреді.

- Үлкен тостағанда жұмыртқаның сарысына қант қосын 3 минут езеді. Үнемі араластыра отырып, үстінен ыстық сүт қоспасын абайлап құяды. Алынған қоспаны сол кастрөлге қайта салып, баяу-орташа отта ағаш қасықпен қоспа қойылғанша үздіксіз 5-6 минут араластырады. Қоспаны қайнатпау керек. Бірден оттан түсіріп, ұсақ сүзгіден өткізіп, тостағанға құяды. Бөлме температурасында суытып, сосын қақпағын жабады да, 3 сағатқа немесе 1 тәулікке тоңазатқышқа салып қояды. 

- Қоспаны балмұздақ дайындайтын ыдысқа салады да, өндірушінің нұсқаулығына сәйкес қалдырады. Балмұздақты жұмсақ күйде ұсынуға болады не ыдысқа салып, 3 сағатқа я 2 тәулікке дейін тоңазытқышқа салып қатыруға болады.  

Мүмкін сізді қызықтыратын тақырыптар:

  • Пита қосылған Таяу Шығыс салаты
  • Апельсин балмұздағы
  • Лотаринг көмеші
  • Баку пахлавасы
  • Қызыл балық котлеті
  • Ақпарат

    • Oinet.kz ақпарат агенттігін есепке қою туралы № 16379-ИА куәлігі 06.03.2017 жылы Байланыс, ақпараттандыру және бұқаралық ақпарат құралдары саласындағы мемлекеттік бақылау комитетінен берілді.

    Әлеуметтік желілер

  • Яндекс.Метрика