Пита қосылған Таяу Шығыс салаты
Құрамы:
- 1 пита, диаметрі 20 см;
- 1 үлкен, туралған піскен қызанақ;
- 3/4 ст 60г туралған көк жуа;
- 1/2 ағылшын қияры, қабығы аршылып, төртке бөлінеді, дәндері алынып, кесектеліп туралады;
- 1/2 ст 20г ірі туралған балауса ақжелкен;
- 2 ас қасық анар шырыны;
- 1 ас қасық қызыл шарап сірке суы;
- 2 ас қасық зәйтүн майы;
- Тұз бен ұнтақталған бұрыш;
- 4 порция.
Дайындалуы:
- Духовканы 165 градусқа дейін қыздырады. Питаны 2 дөңгелек шелпекке бөледі. Екі бөлігін де жайпақ табаға салып, қытырлақ қабық пайда болғанға дейін, бірақ қоңырайтпай 3-4 минут қуырады. Суығанға дейін алып қоя тұрады.
- Үлкен тостағанға қызанақ, көк жуа, ақжелкен салып, араластырады.
- Тұздық дайындау үшін кішкентай шарада анар шырынын, сірке суы мен зәйтүн майын араластырады. Дәмін келтіріп тұздап, бұрыш салады.
- Дастарқанға қояр алдында ғана питаны 2,5 см бөліктерге үзеді. Салатқа дәмдеуіш құйып, пита бөліктерін қосады да, мұқият араластырады. Салат дайын!