Чевапчичи
09-09-2020
вареник
Ингредиенттер:
сүзбе 250 г
жұмыртқа 1 дана
ұн - 3 шай қасық
ерітілген май - 2 ас қасық
қант - 2 шай қасық
тұз
1. Ерітілген май, шикі жұмыртқа, қант және тұзды қажетті мөлшерде араластырамыз. Үгітілген сүзбені қосып, қоспаны жақсылап араластырыңыз. Бидай ұнын аздап себіңіз. Дайын болған қамырды қолға жабыспайтындай ұн қосып шұжық секілді жайыңыз.
2. Дайын болған шұжық қамырды майда бөлшектерге бөліп, қайнаған суға салып, пісіріңіз. Сүзбелі вареник дайын болған жағдайда өздігінен судың бетіне қалғып шығады.
Кеңес:
Варениктерді қалауыңызға қарай қаймақпен, сүтпен, майонезбен беруге болады.