Печеньеден жасалатын тәтті шұжық рецепті
Печеньеден тәтті шұжық жасауды үйренеміз.
Ингредиенттер:
3 қ. какао ұнтағы
200 г ұнтақ қант
4 қ. сүт
шымшым ванилин
(180 г) сары май немесе маргарин
150 г ұнтақталған жаңғақ немесе бадам
500 г печенье ұнтағы
1-2 тауық жұмыртқасы
1 қ. коньяк немесе тәтті тұнба
Печеньені үлкен ыдысқа салып, ұсақтаңыз. Мұны қолмен жасауға болады немесе қасық секілді қатты заттың көмегімен де жасауға болады. Дегенмен құмға айналғанша үгітудің қажеті жоқ.
Ыдыста майды ерітіп, оған қант пен жұмыртқаны қосып, бәрін араластырыңыз.
Какао, сүт қосып, баяу отқа қойыңыз. Қайнаған соң дереу плитадан алыңыз.
Қоспаны аздап суытыңыз. Оған жаңғақ, коньяк және ұнтақталған печеньені қосыңыз.
Барлығын мұқият араластырып, оны суытыңыз. Ас пленкасын немесе фольганы үстелге жайыңыз. Фольгаға дайын болған печеньемізді формаға келтіріп салыңыз.
Содан кейін өнімді мұздатқышқа 2-3 сағатқа қойыңыз. Шай ішерден 10 минут алдын тоңазытқыштан десертті алып, шұжық сияқты кесектерге кесіңіз.
Асыңыз дәмді болсын!