Асқабақ ботқасы

Oinet.kz 17-10-2019

Znalezione obrazy dla zapytania суп из тыквы

Ингредиенттер:

1 литр су

сәбіз

ақжелкен тамыры

жасыл шоғыр

3 орташа картоп

400 г асқабақ еті

пияз

зәйтүн майы

сүт

тұз

ақ бұрыш

ірімшік-пармезан

Дайындай әдісі:

  • Алдымен көкөніс сорпасын дайындаңыз. Қайнаған суға бүкіл сәбіз, ақжелкен түбірі және көк шоғырын салыңыз. 

  • Тұз салуды ұмытпаңыз. 10-15 минут қайнатыңыз. Картоп пен асқабақты текшелерге кесіңіз. 

  • Пиязды да тазалап, ұсақ етіп тураңыз. Содан кейін картоп пен асқабақ қосып, олар қте жұмсақ болғанша қайнатыңыз.

  • Көкөніс қосылған табаға сорпа мен сүтті құйыңыз, ыдысты қақпақпен жабыңыз және 30-40 минут баяу отта пісіріңіз. 

  • Содан кейін дәміне қарай тұз, ақ бұрыш қосып, көкөніс сорпаны қайнатыңыз. Дайын бола бастаған уақытта пармазен ірімшігін қосыңыз.

Сорпа әрі дәмді, әрі өте пайдалы. Себебі құрамында витаминдерге бай көкөністер мол.

Асыңыз дәмді болсын!

Печеньеден жасалатын тәтті шұжық рецепті
Сыр қосылған макарон әзірлеу

Сәйкес тақырыптар
Көтерілу
×