Кептірілген жемістермен палау әзірлеу
Ингредиенттер:
1 кг күріш
700 г жаңа алма
700 г жаңа айва
1 стакан қара мейіз
1 / 2 кесе кептірілген өрік
1/2 стақан қарақат
1 / 2 бір стакан Бадам
4-5 стақан суық су
1 / 2 шай қасық куркума
1 / 2 шай қасық даршын
1 / 2 шай қасық ұнтақталған мускат жаңғағы
өсімдік майы
гүл балы
дәміне қарай тұз
Дайындау әдісі:
Ең алдымен күрішті суық сумен жуыңыз.
Күрішті су мөлдір болғанша жуыңыз. Содан кейін күрішті терең ыдысқа салып, 40 минутқа суық, сәл тұздалған суда ұстаңыз.
Уақыт өткеннен кейін сұйықтықты төгіңіз де қара өрік, мейіз және өрікті сумен жақсылап шайыңыз.
Құрғақ жемістерді қағаз сүлгілердің көмегімен кептіріңіз, одан әрі өрік және қара өрікті ұсақтап кесіңіз.
Кептірілген жемістерді ыдысқа салып, оларға мейіз қосыңыз. Бадам ұсақтаңыз. Табаны алып, өсімдік майын аз мөлшерде құйыңыз.
Құрғақ жемістер мен бадамды табаға салыңыз, ыдысты баяу отқа қойып, 2 минут бойы ингредиенттерді қуырыңыз.
Қоспаға жаңғақтар мен куркуманы қосып, тағы 3 минут пісіріңіз. Табаға жібітілген күрішті қосып, өнімдерді ағаш қасықпен араластырып, 5 минут бойы қуырыңыз.
Уақыт өткеннен кейін барлық ингредиенттерді қазанға салыңыз.
Суық судың қажетті мөлшерін күріш құйыңыз, тұз шөгіндісін қосып, ыдысты қақпақпен жабыңыз. Қайнағаннан кейін 30-35 минут бойы баяу отта ұстаңыз.
Қазанды оттан алып 10-15 минутқа тағы қалдырыңыз. Бұл уақытта алма мен айваны дайындаңыз.
Жаңа піскен жемістерді сумен жуыңыз, одан әрі оларды 4-5 бөлікке кесіңіз, өзегін алып тастауды ұмытпаңыз.
Алма мен айваны пергаментті қағазбен қаптап табаға салып, 160°С дейін қыздырылған пеште пісіріңіз.
20 минутта жемістер дайын болады. Жемістер мен балды палауға салып араластырыңыз.
Палау дайын! Асыңыз дәмді болсын.