Чевапчичи
09-09-2020
Ингредиенттер:
400 мл айран
400 г ұн
2 жұмыртқа
3 шай қасық қант
10 г ванильді қант
12 г қопсытқыш
1/3 шай қасық тұз
250 мл өсімдік майы
Дайындау әдісі:
1. Терең ыдыс алып, оған айран құйыңыз.
2. Жұмыртқаны табақта әбден езіп, оған жұмыртқа салыңыз. Оларды араластырып, үстінен ванильді қант пен тұз салыңыз.
3. Содан кейін ұнды қопсытқышпен араластырып, оған басқа ингредиенттерді қосыңыз.
4. Қамырды әбден араластырыңыз.
5. Бәлішті қуыруға өсімдік майын табаға құйып қыздырыңыз, содан кейін майды орта деңгейге қойыңыз.
6. Қамырды шай қасықтап табаға салып, бәлішті қуыра бастаңыз.
7. Бәліштерді алтын түске енгенше ғана қуырыңыз.
8. Дайын болған бәліштерді қағаз майлыққа салып қойыңыз. Ол бәліштің артық майын өзіне сіңіріп алады.
Асыңыз дәмді болсын.