Алматы тауларынан шаңғышы өлі табылды
16-10-2023
Алма күздік таңғы ас үшін керемет тағам. Ол әрі пайдалы, әрі тойымды. Әрине тісбасар үшін. Неге күзде? Себебі дәл осы мезгілде біздің ағзамыз жылы ауа-райынан суық ауа-райына үлгеру үшін көп энергия бөліп жатады.
Алма мен сұлы - әрқашан тамаша одақ. Оны қалай дайындасаңыз да өзіңіз бәлесіз. Бұл комбинацияның пайдасы өте мол. Ал ең бастысы ол ерекше тойымды және ойлау қабілетін, концентрацияны жақсартады.
"Гранола" бәліші
Ингредиенттер:
7 ш.қ. сары май
1/3 стақан қоңыр қант
3 қ. бал
2 орташа үгітілген алма
2 1/4 ст. тез дайындалатын сұлы үлпектері
2 шай қасық даршын (корица)
1/4 ш.қ. ұнтақталған мускат жаңғағы
1/4 ш.қ. ұнтақталған кардамон
1/4 шай қасық тұз
2 жұқа кесілген алма
Пешті 180°С дейін қыздырыңыз. Пісіруге арналған қағазды табадан 3-4 мм-ге дейін асырып жайыңыз.
Май ерігенше араластырып, орташа отта табада май, қант және балды ерітіңіз. Он оттан алыпы тастаңыз. Майға туралған жемістер, сұлы, даршын, мускат жаңғағы, кардамон және тұз себіңіз. Мұқият араластырыңыз. Қоспаны табаға апарыңыз және тегістеп салыңыз. Үстінен алма тіліктерін салыңыз. 20-25 минутқа қойыңыз. Шетіндегі қағаздың артық бөліктерін алып тастаңыз. Бәлішті қаймақпен беруге болады.
Егер сіз өнімнің көрсетілген мөлшерін пайдалансаңыз, сізге 22-33 см пішін қажет болады.
Граноланың бөліктерін бөлме температурасында 4 күн бойы герметикалық контейнерде сақтауға болады.