Күріш қанша уақытта дайын болады?
Негізгі формуласы мынадай: күріш жуып, 15-20 минут бойы қақпақтың астында әлсіз отта пісіріңіз. Күріш пен су мөлшері 1:2 болуға тиіс.
Бумен пісірсе, күріш 35 минут бойы дайындалады, бұл ретте күріш пен судың мөлшері 1:1 болуы қажет. Мультиварка бар болса, онда күріш пен судың мөлшері 3: 5 болуы керек. "Қарақұмық" режимін таңдап, дайын болғанша пісіреміз.
Егер сіз суши немесе ролл дайындағыңыз келсе, онда қайнатқаннан кейін күрішті шамамен 20 минут бойы кептіру керек.
Қызықты факт: ең пайдалы күріш тегістелмеген (нешлифованный), өйткені оның қабығында және ағзаға қажетті көптеген пайдалы заттар бар.