Түскі ас қандай болу керек?

Oinet.kz 29-11-2019 2871

Түскі ас -  күнделікті калорияның шамамен 35-40% -ын құраутын кезең (түскі ас - ең маңызды және қоректік заттарға бай тағам).

обед. Түскі ас.jpg

Түскі ас не береді?

Бұл тағам сізді кешкі асқа дейін қуаттандырып тұрғаны жөн. Мидың жұмысын қолдау және ынталандыру үшін желінеді. Ол үшін тағам күрделі көмірсуларға, ақуыздарға бай болуы керек.

Түскі асты зәйтүн майы немесе лимон шырыны, соя соусы қосылған жеңіл көкөніс салатымен бастаңыз. Жас клечаткалар мен дәрумендері бар жаңа көкөністер ағзаға пайдалы. Негізгі тағамнан бұрын желінген көкөністер тәбетті жоғарылатады және метаболизмді белсендіреді.

Түскі ас қандай болу керек?

- Түскі асқа пайдалы формула - тарелканы шартты түрде 4 тең бөлікке бөліңіз:

- Тарелканың 1/4 бөлігі майсыз ақуыз - тауық, күркетауық, бұзау, қоян, балық, теңіз өнімдері, жұмыртқа, бұршақ дақылдары, тофу, жаңғақтар.

- 1/4 тарелка - бұл күрделі көмірсулар - дәнді дақылдар, дәнді нан, макарон, нан (дәнді-дақылдарды күн сайын, макарон және картопты аптасына екі рет жеу керек).

- 1/2 тарелка - бұл клечатка - жемістер мен көкөністер.

Пісірудің кез-келген әдісі: бұқтырыңыз, пісіріңіз, қайнатыңыз, грильде пісіріңіз - бірақ қуырмаңыз!⠀


Семіздік. Салмақ жетіспеушілік. Дене массасының индексін есептеу
Диетологтардан 24 кеңес
Сәйкес тақырыптар
Көтерілу