Неге тұзды тағамдарды кейде адамдар қалайтанын ғалымдар айтты
Академиктер мұның басты себебі стресс көрсеткіші немесе кейбір элементтердің жетіспеушілігі деп санайды.
Зерттеушілер зертханалық сынаушы ретінде тышқандарға зерттеу жүргізді. Тышқандардың миында белгілі бір қажетті зат жетіспеушілігі туралы ескертетін бөлігі табылды.
Белгілі бір уақытта мамандар тышқандар сақталған жерлерде жарықты қосып және өшіре бастады. Бұл стресстің дамуына және белгілі бір элементтермен денені қанықтыруды қалайтындығына әкеліп соқты.
Нәтижесінде, тышқандар өздері қалдырған тұз бөліктерін, тіпті егер олар өздерін қатты қажет етпесе де, жалмады. Зерттеушілердің айтуынша, тышқандардың бұл ерекшелігі адамдар арасында да байқалуы мүмкін. Тұздыға тартымдылық денедегі стресстің немесе белгілі бір заттардың жетіспеушілігінің туралы айтуы мүмкін.