Көгерген нан жарақатқа ем

Oinet.kz 04-06-2020 1170

Сақтау мерзімі өтіп кеткен азық-түлік өнімдерінің көгеріп кететіні белгілі. Мұндай жарамсыз өнімдерді тұтыну денсаулыққа аса зиян. 

2-1.jpg

Ал ертеректе  емшілер көгерген нанның  емдік қасиеті бар деп есептеген. Мәселен ежелгі Қытай мен Грецияда көгерген нанды жарақаттың бетіне инфекция түспесін деген мақсатта таңып қоятын болған.  Ал ежелгі Мысырда инфекцияға қарсы дәрі ретінде кәдімгі топырақты қолданған. Мысырлықтар топырақты мың бір дерте дауа  деп сеніп, ауырған адамды топыраққа жатқызып қойған екен.   

Сүт шәйдің жаман қасиеттерін жояды
Пандемия және психология
Сәйкес тақырыптар
Көтерілу