Жүкті әйелдерге жеу керек
Жүкті әйел өзінің ғана емес бала денсаулығы үшін де жауапты. Алдын алу, күтіну, сақтану, дәрігерге қаралу. Сонымен қатар, ауқаттануының өзі бала денсаулығының кепіліне айналуы қажет. Ол үшін қандай ас ішіп, қалай тамақтану керек? Anabol.kz жүкті әйелге жеу қажет пайдалы азықтарды ұсынады.
Жемістер мен көкөністер
Жеміс-жидектер мен көкөністерді бөліп жарудың қажеті шамалы. Себебі, олардың пайдасы болмаса, зияны жоқ. Қайсысы болмасын, күнделікті рационыңызда болуын қамтамасыз етіңіз. Сол қалпында, салатқа тамаққа қосып,сіздің ғана емес, балаңыздың саулығы үшін.
Жидектер: құлпынай, қара бүлдірген, таңқурай,қарақат.
Морс, компот, кисель жасаңыз, мұздатылған немесе балғын түрінде жеңіз. Күнделікті ас мәзірінде болуын қадағаласаңыз, сәбиіңіздің иммунитетін арттырасыз.
Ботқа
Тары, жүгері және сұлы жармасының пайдасы зор. Олардың құрамында темір, көмірсу, дәрумендер мен минералдар бар. Мұндағы дәрумендер мен минералдар жүктілік кезеңінің жайлы өтуін қамтамасыз етеді.
Сүт өнімдері
Кальцийдің негізгі көзі сүт өнімдері. Жаңа сауылғанымен қатар қышқыл түрі де пайдалы.
Ет
Ақуыз бен темірге, В дәрумендеріне бай. Ал май мен консерванттары көп шұжықтардан (колбаса, сосиска) мүлдем бас тарту керек. Ет болашақ аналарға күш береді.
Балық
Жүйке жүйесінің жұмысын қамтамасыз ететін Д дәруменін құрамында сақтайды. Болашақ анаға баланың ми қатпарларының дамуына қажетті ақуыз бен Омега-3 бар майшабақ, скумбрия, хамса балық, бахтах балықтарын жеу ұсынылады.
Сөз соңында, айтарымыз:
Шын ниетіңізбен тамақ әзірлеп, рахаттана ішіңіз. Сонда ғана жақсы көңіл-күйде болып, бала денсаулығын қамтамасыз етесіз. Ал балаңыздың денсаулығы -сіздің қолыңызда.
Дереккөз : anabol.kz