Кәді икрасының рецепті

Oinet.kz 30-09-2019 1769

Қыстың қамын жаз ойла. Расымен де қысқа азық жинау шілдеден басталады. Себебі дәл осы мезгілде көк те, жасыл да өніп, бағалары төменейді. Қысқа қамдану үшін тойымды, дәруменге толы икра, тосап, қайнатпалар әзірлейміз. Олай болса төменде шабақ икрасы.

Басқа рецептіден өзгешелігі, мұнда қызанақ емес, дайын томат пастасы қолданылады. Сондықтан икра сулы емес, қою, дәмді болып әзірленеді. Қуыру қажет емес. Шынында да өте тез және оңай. Икраның дәмі дәл бала кездегідей!

Құрамы:

  1. кәді – 3 кг

  2. болгар бұрышы- 5 дана.

  3. томат пастасы -500 г

  4. өсімдік майы - 1 шыны

  5. қант - ½ шыны

  6. тұз - 1 ½ шай қасық

  7. бұрыш қызыл өткір ұнтақталған - 1 ½ шай қасық

  8. Сарымсақ - 80 г

  9. сірке суы эссенциясы - 1 шай қасық

Кабачки очищаем от кожицы и семечек.

Кәдінің қабығын, ортасындағы пістесін тазалаймыз.

У болгарского перца тоже удаляем семена. Перец используем любого цвета, у меня вот желтый.

Болгар бұрышынан да дәнді алып тастаймыз. Бұрыштың кез келген түсін қолдануға болады.

Кабачки и перец перекручиваем на мясорубке, можно прямо в кастрюлю.

Кәді мен бұрышты ет тартқышта айдап, ыдысқа саламыз.

Добавляем сахар, соль, жгучий перец...

Қант, тұз және бұрыш саламыз.

..., томатную пасту и масло.

Томат пастасы мен май саламыз.

Ставим кастрюлю на огонь и варим 30 минут с момента закипания.

Ыдысты отқа қоямыз да қайнаған сәттен бастап 30 минут қайнатамыз.

Далее добавляем измельченный чеснок (я его пропускаю через пресс) и уксусную эссенцию. Кипятим еще 5-10 минут. Чеснока можно и больше, по рецепту шло 100 гр. Тут дело вкуса.

Сарымсақты салып, тағы 5-10 минут қайнатамыз.

349442-ed4_thumb (1).jpg

Сізде шамамен 3 литр икра шығуы қажет. Асыңыз дәмді болсын.

Қазақ ұлттық асханаға зәру
Қалқанша безін қалпына келтіретін ботқа
Сәйкес тақырыптар
Көтерілу