Қонаққа төрт жілік тартқан бәйбіше...
07-10-2021
Ингредиенттер:
1 стақан дөңгелек күріш
сәбіз
ақ пияз
қуыруға арналған күнбағыс майы
2 стақан су
дәмдеуіштер және тұз
Көкөністермен күріш табада қалай дайындауға болады:
Алдымен пиязды текшелерге кесіңіз, ал сәбізді үккіштен өткізіңіз. Сосын табаға май құйыңыз.
пияз бен сәбізді қуырыңыз. Көкөністер дайын болғанда, бетіне стақанмен күрішті салыңыз.
Содан кейін күрішті 30 секунд бойы араластырыңыз, ол аздап қызып, шырынды бойына сіңіреді.
Осыдан кейін 2 стақан су құясыз. Қақпақпен жауып, баяу отта қайнатыңыз.
10 минуттан кейін оған тұз бен дәмдеуіш қосыңыз. Тек күрішті араластырмаңыз. Дайын болған күрішті үстелге беру алдында бетіне көкделкен салсаңыз болады.