Жеті шелпектің шарапаты (хикаят)
01-04-2021
Ингредиенттер:
- 400 г ұн
- 200 г қант
- 100 г маргарин
- 1 жұмыртқа
- 80 мл тұтас сүт
- 10 г қопсытқыш
- ванилин
Сары майды ерітіп қантпен араластырыңыз, сұйықтыққа жұмыртқа, сүт және қопсытқыш қосыңыз. (Ванильді қант қосуға да болады)
Ұн қосып, қамырды жұмсақ етіп илеңіз. Қалыңдығы 6-7 мм болсын.
Бәліштің формасы үшін оны жай езу қажет.
Жасалған бәліштерді табаға салып, 180-200 градусқа дейін қыздырылған пеште 15 минутқа қалдырыңыз.
Бәліш дайын, асыңыз дәмді болсын! ヅ