Пияз және сарымсақтың пайдалы қасиеттері

Oinet.kz 10-02-2020 1938

Ресейде пияз және сарымсақтың пайдалы қасиеттері бұрыннан белгілі. Адамдар арасында сарымсақтың пайдалы қасиеттеріне сену соншалықты керемет болды, бұл маусымнан бастап барлық бастарды жұмсады. Содан кейін ол бәріне «пайдалы» хош иіс берді. Бірақ мұндай сарымсақ тұтынудың жағымды әсері өте шамалы. Ғалымдар сарымсақ пен пияздың пайдалы қасиеттері дұрыс тамақтанған кезде көрінеді деп болжайды. 

1526463212_l.jpg

Сарымсақ құрамында А витамині, В1, В2, С, ПП, флавоноидтар, аллицин, хром, аденозин бар. Сондай-ақ, құрамында сапариндер, стероидтар, кальций, магний, калий, кобальт, никель сияқты белсенді қосылыстар бар.

Сарымсақ дененің иммундық жауаптарын арттырады. Құрамында стоматит, герпес, тұмау вирусымен күресетін қосылыстар бар. Сарымсақ инсулин секрециясын ынталандырады, еркін радикалдарды жояды. Жүрек-тамыр ауруларының алдын алу үшін пайдалы.

Сарымсақ гипертензияны болдырмайды. Бұл күкірт мазмұнына байланысты. Пневмония, стафилококк бактерияларына тиімді әсер ететін сарымсақты антибиотикалық қасиеттері дәлелденді.

Сарымсақ келесі қасиеттерге ие:

- бактерияға қарсы,


- антивирус;


- антитумор;


- бактериялық флораны жақсартады;


- иммундық жүйені нығайтады;


қанның қант деңгейін төмендетеді;


- қан қысымын төмендетеді;


- холестеринді төмендетеді.

Халықтық медицина рецептерінде пияз

Енді садаққа тегістеңіз. Олардың емдік қасиеттері үшін сарымсақ сарымсаққа ұқсас, сонымен қатар құрамында аллицин үшін пайдалы. Ол сондай-ақ бөлшектеуден кейін және 15 минуттық шламды көрсетеді. Суықтың саны күрт артуда, диеталарыңызда күн сайын пияз мен сарымсақты қосыңыз. Ересектерге арналған терапевтік доза - 2 түйір сарымсақ немесе 1/2 шам.

Пияз әрқайсымызға ұнайды, әдеттегідей және «бәрін жақсы көреді». Бұл асқорытуды жақсартады, ағзаның жұқпалы ауруларға төзімділігін арттырады, бактерияларға ғана емес, түрлі саңырауқұлақтар мен вирустарға да зиянды, асқазан шырынын секрециясын күшейтеді, тәбетті ынталандырады.

Пияз табиғи антибиотик деп аталады. Суыққа, атеросклерозға, гипертензияға, асқазан-ішек ауруларына қолданылады. Пияз шырыны бауыр қызметін жақсартады, қант қантын төмендетеді, бүйрек құмын ерітеді және тағы басқалар. А, B, C, E, PP, фосфор, темір, кальций, калий, йод, органикалық қышқылдар және т.б. сияқты дәрумендер бағалы заттармен толтырылғандықтан таңқаларлық емес.

Жасыл пияз пайдалы, оны жыл бойы өсіруге болады: жазда - бақшада, қыста - терезе үстінде. Дәстүрлі медицинадағы бай тәжірибесінде түрлі ауруларды сәтті емдеуге болатын тиімді және қол жетімді рецепттер бар.

Атеросклероз (склероз)

1 ай сайын шырын сығып, оны балмен араластырыңыз (1: 1) және 1 ас қасықтан күніне 2 рет (таңертең және кешке) 30 минут бұрын ішу керек. Курс - 1 немесе 2 ай.

Бронхит, құрғақ жөтел

500 грамм ұсақталған пияз 400 грамм қантпен араласып, 3 сағат бойы төмен температурада 1 литр суға қайнатылып, салқын болсын. 50 грамм бал қосып, ыдысқа құйып, қақпақты жабыңыз және оны тоңазытқышта сақтаңыз. Тамақтан кейін күніне 4-6 ас қасық аламыз.

Құрғақ жөтелді жұмсарту және жақсы бактерияны азайту

Сарымсақ пен пияздың жұмсақ болғанына дейін 1/2 литр пастерленген сүтті 1 немесе 2 бас сарымсақ және 10 шамды кесіп, қайнатыңыз. Содан кейін 1 ас қасық таңқурай майы немесе бал қосыңыз. Біз күніне сағат сайын 1 немесе 2 ас қасық ішеміз.

Тұмау

Ылғалда 1 немесе 2 пиязды сүртеміз, жарты литр қайнаған сүтті толтырамыз (қайнатпаңыз), жылы жерде 20 немесе 30 минут қояды. Түнде ыстық сыра қайнатудың жартысын ішеміз, ал ыстық инъекцияның қалған жартысы таңертең ішеді. Бұл емдеу арқылы тұмау 3-тен 4 күнге дейін асқынусыз өтеді.

Бүйрек тасының ауруы

50 грамм ұсақталған пиязды біз арақ 1/2 литрге толтырамыз, біз 7 немесе 10 күнді талап етеміз, біз сүземіз. Біз күніне 2 немесе 3 рет 3 ас қасық суымен 1 немесе 2 шай қасық аламыз. Бұл пияз кішкентай тастарды және құмды таратуға көмектеседі.

Руни мұрты, оттит

Қабыну процестерінде пияз шырынын суланған мақта мен жүнді бөліктерге жатқызамыз.

Ангина

Тамаққа жаңа пияз шырынын жуып, оны 1: 1 балмен араластырыңыз.

Фурунклалар, пятки, сілекей бездері, абсцесс

1 -2 пияз пияз кесіп, 100 мг сүт жұмсартылған дейін пісіріңіз, жараға пияз ыстық пайдаланыңыз, бинт қолданыңыз.

Геморрой (ішкі)

Қалың сазды ыдысқа 2 литр сүт құйыңыз, 4 немесе 5 ірі шамды салып, жұмсартқанға дейін пеште тығыз және сығыңыз. Табаны қақпақпен жабыңыз және шамамен 30 минут бойы будың үстіне қыздырыңыз. Осыдан кейін, міндетті түрде, вазелинмен сырттан және ішкі жағынан майды майлауымыз керек. Процедура 3 күн өткеннен кейін қайталанады.

Простатит және аденома

1 шай қайнатылған шыныаяқ пияз қабығын 1/2 литр су құйып, төмен температурада 7 минут қайнатыңыз, 40 минут бойы төгіп, су төгіңіз. 3 ас қасық бал қосып, араластырыңыз. 5 күн бойы күніне 3 рет күніне 1/2 стакан ішіңіз. Содан кейін 5 күн үзіліс жасаймыз. Сондықтан жақсарғанша қайталай береміз.

Үзілістер кезінде тұзды орауды жөн көруге болады. 200 грамм тұз 2 литр суда еритін, біз зығыр парағын сулап, сәл сығып, оны 2 сағатқа айналдырдық.

Оңай жол бар - түнде 1 немесе 2 пияз тамақтандырады. Және бұл пияз ыстық емес, оны кесіп, оны 2 немесе 3 минутқа жылы сумен ұстаңыз. Кішкентай жасыл бұршақ қосып, ұсақталмаған асқабақ тұқымын (1/2 кесе) жей беріңіз.

Бас ауруы

Шамды шеңберлерге кесіңіз, оларды ораққа бекітіңіз, басын сүлгімен ораңыз. Жақын арада ауырсыну пайда болады.

Пиязды үнемі және тұрақты түрде тамақтандыру (әсіресе түнде) гипертониясы бар науқастардың жағдайын жақсартады, анемиямен, ұйқысыздықпен, қант диабетімен ауырады.

Француздар тіпті пияз түскі ас ұсынады: майдалап туралған 2-3 пияз араластырыңыз, қайнатылған жұмыртқасы бар шанышқымен паштаңыз, қышқыл қосылған үгітілген алма.

Ғалымдар пияздың ми клеткаларын тазартып, қартаю процесін кешіруі мүмкін екенін анықтады. Сондай-ақ, тамақ өнімдерінде пияз мен сарымсақты пайдалану сүт безі қатерлі ісігіне шалдығудың төмендеуіне әкелетіндігін анықтады. Бірақ пияз препараттарын қабылдауға қарсы жағдайлар бар: жүрек-тамыр аурулары, асқазан-ішек жолдарының аурулары, бүйрек және бауырдың өткір аурулары.

Енді сарымсақ пен пияздың пайдалы қасиеттері туралы білеміз. Бірақ, осы рецепттерді қолданбас бұрын, докторыңызбен міндетті түрде кеңесу керек.

Шаштың ұшталуын емдейтін маска
Йодқа бай тағамдар
Сәйкес тақырыптар
Көтерілу