Буын ауруын қалай емдейді?
Буын ауруы әсіресе күз, көктем мезгілдерінде ауа-райының күрт сууы әсерінен пайда болады. Кейбір адамдар жаңбыр жауғандағы буын сырқауына шағымданып жатады.
Анальгетикалық әсері бар буын функцияны жақсартатын халықтық рецепті:
300-400 грамм сарымсақ қабығын аршып, оны ет тартқыштан өткізіп, литрлік банкаға салып, жақсы тазартылмаған өсімдік майын құйыңыз. Күндіз араластырып, қараңғы жерде 2 аптаға қалдырыңыз. Сарымсақ майын дәке арқылы алуға болады. 3-4 қабат дәкені сүзгіш есебінде пайдаланып, қою сарымсақ майын алуға болады.
Қолдану әдісі:
Дайын болған майды ауырған жерге ысқылаңыз.
Түнде полиэтиленмен және жылы шарфпен орап жатыңыз. Алғашқы күннен бастап-ақ сіз жеңілдік сезінесіз, ұтқырлықты қалпына келтіріп, ауырсынуды азайтасыз. Ем 2 айға жалғасуға тиіс,
Сарымсақ буын аймағындағы қан айналымын жақсартады, осылайша оның функцияларының қалпына келуіне ықпал етеді.