Қызылшаны неге қайнатпай тұтыну қажет?

Oinet.kz 04-10-2019 1768

AAIabpi.jpg

Қызылша - ең пайдалы және төмен калориялы көкөністердің бірі. Оның тағамдық құндылығы - 40 калория. Сонымен бірге – калий, бор, хром, рубидий, фосфор, магний, кальций, мырыш, йод, күкірт, хлор, марганец, натрий, мыс, фтор, никель, темір пайдалы микроэлементтердің үлкен қоры осы көкөністе жиналған.

Термиялық өңдеу кезінде көптеген жемістер мен көкөністер өздерінің пайдалы қасиеттері мен дәрумендерін жоғалтады. Қызылшаны қайнатқанда с, B5 және B9 (фолий қышқылы) витаминдерінің саны айтарлықтай қысқарады. Сондай-ақ, піскен қызылшада аз калория және қарапайым көмірсулар бар: егер сіз диетада болсаңыз, бұл дәл сіздің нұсқаңыз. Шикі түрде қызылша жиі салаттар мен түрлі детокс-коктейльдерге қосылады.

Антиоксиданттардың арқасында осы көкөністі тұрақты пайдалану ағзадан шлактар мен уыттарды шығарады, тұздардан тазартады және холестерин мөлшерін төмендетеді. Тамыржеміс тіпті етеккір циклін қалыпқа келтіруге, сүйек пен буындарды нығайтуға, жүрек-қантамыр жүйесі мен көруді жақсартуға қабілетті.

Маңызды факт: тамырды сарымсақпен араластырудың қажеті жоқ, себебі бұл комбинация жүрекке жүктемені арттырады.

Сондай-ақ, бұл өнімді шикі тұтынуға болмайтын да көрінеді. Егер сізде ашық қызыл жемістерге аллергия, несеп-тас ауруы, қант диабеті, бүйрек жеткіліксіздігі және бүйрек тастары бар болса, тамыржемісті қайнату керек.

Егер сіз термиялық өңдеуге баруды шешсеңіз, қызылшаны төрттен бір сағатқа дейін пісіріңіз және қабығын аршымаңыз. Содан кейін ыстық суды ағызып, толық суығанға дейін көкөністі суық суға қалдырыңыз. Бұл әдіс барлық пайдалы заттарды барынша сақтауға көмектеседі.

Неге шашты көп тарауға болмайды?
Таңертеңгі уақытты қалай өнімді етуге болады?
Сәйкес тақырыптар
Көтерілу