Кивидің пайдасы
Басқа да тропикалық жемістер сияқты кивидің де құрамында ақуызды ыдырататын және тағамның қорытылуына ықпал ететін актинидин ферменті бар. С витаминінің жоғары құрамы апельсиндер мен лимондарды жеміспен алмастыруға мүмкіндік береді. Егер кешкі астан кейін киви жесеңіз, онда асқазанда ешқандай ауырлық болмайды деп саналады. Ал калийдің арқасында жеміс қан қысымын қалыпқа келтіреді және атеросклерозбен күресте тамаша превентивті құрал болып табылады, сондай-ақ тромбтардың пайда болу қаупін төмендетеді.
Киви аскорбин қышқылының арқасында иммунитетті күшейтеді, оның қорғаныс функцияларын күшейтеді және суық тиюдің алдын алады. Ол сондай-ақ коллаген өнуін арттырады, бұл әйелдерге арналған негізгі пайдалы қасиеттерінің бірі болып табылады, сондықтан жиі косметикалық бағытта қолданылады. Құрамында киви бар крем теріге табиғи жарқыл мен ағартқыш әсер береді, әжімді сергітеді және тартады. Тағы да косметологтар үйде кивиден макси жасауға кеңес береді, аптасына екі-үш рет жасалатын маска теріні айтарлықтай жасырады және сергітеді.